Breinlijn is het gratis landelijk loket waar je terecht kunt met alle vragen over hersenletsel. Een hersenletsel deskundige in jouw regio verwijst je naar passende zorg en ondersteuning.
Café Brein is een trefpunt voor zowel naastbetrokkenen van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) als voor mensen met een NAH, hulpverleners en andere geïnteresseerden. Bij mensen met NAH is sprake van een hersenbeschadiging ten gevolge van bijvoorbeeld een hersenbloeding, herseninfarct, hersenkneuzing ongeval of, hersentumor e.d.. Café Brein wordt vormgegeven door: MEE De Meent Groep, Thebe en GGZBreburg. Iedere café avond staat er een onderwerp centraal en is er ruimte voor vragen en discussie. Dit alles in een gezellige en ontspannen sfeer.
De Hersenstichting zet alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. In samenwerking met onderzoekers, professionals, patiënten en het publiek, vinden ze steeds meer oplossingen om de hersenen gezond te kunnen houden, beter te behandelen en mensen met een hersenaandoening te helpen om mee te doen in de maatschappij.
Alles over hersenletsel in gewone taal. Voor de mens met hersenletsel, kinderen met hersenletsel, de professional, de mantelzorger, de familie en voor kinderen (incl. uitleg voor kleine kinderen).
Hersenz, met de enz van enzovoort, want Hersenz is er voor iedereen die verder wil met zijn leven na hersenletsel. Op deze pagina lees je het hoe en waarom over deze unieke behandelmethode.
Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten.
Voor alles wat je kan helpen om op jouw manier te leven met hersenletsel. Apps – boeken – cursussen – bijeenkomsten – behandelingen – dagbesteding – en meer.
Expertisenetwerk Ernstig Niet-aangeboren hersenletsel na coma
Op deze site vind je meer informatie over ernstig niet-aangeboren hersenletsel na coma.
De site is ingericht voor Zorg/professionals, familie/ patiënt, onderzoek en media/ journalisten.
Dit doen wij door op landelijk niveau professionals met elkaar te verbinden. Professionals bereiken wij via onze partners. Dit zijn beroepsverenigingen, (kennis)netwerkorganisaties en patiëntorganisaties. We informeren elkaar als partners, delen kennis en trekken waar nodig samen op, zodat dubbele inspanningen worden voorkomen.
Op deze website vind je middels ‘Vraag & Antwoord’ informatie over hersenletsel, re-integratie, jobcoaching, rechten en plichten en andere relevante tips en informatie.
Voor meer tips en belangrijke informatie is de brochure ‘Hersenletsel en re-integratie naar werk’.
Lotgenotencontact Midden-Brabant
Wij zijn een groep mensen die woonachtig zijn in Tilburg en omgeving (Midden -Brabant).
Wat ons verbindt is dat we op enig moment in ons leven hersenletsel hebben opgelopen en daar ondervinden we dagelijks de gevolgen van.
Maar het leven gaat door en met onze naasten proberen we dat zo goed mogelijk vorm te geven.
Hersenaneurysma Patiënten Platform
Welkom op de site van de stichting Hersenaneurysma Patiënten Platform. Hier vindt u veel informatie over de behandeling van een hersenaneurysma, een subarachnoïdale bloeding (een SAB) en de revalidatie.
Het is een mix van medische informatie en persoonlijke verhalen met tips van lotgenoten, waardoor zowel patiënten als hun naasten meer inzicht krijgen.