Het Daan Theeuwes Centrum voor Intensieve Neurorevalidatie

Het Daan Theeuwes Centrum voor Intensieve Neurorevalidatie in Woerden is geopend in 2018. Het is het eerste gespecialiseerde medisch revalidatiecentrum voor jongeren met ernstig hersenletsel in Europa. Het biedt plaats aan klinische en poliklinische revalidanten tussen de 16 en 35 jaar.

Het Erik Scherder Huis 

Als je hersenletsel krijgt, begint eerst een lange weg van revalidatie. Je ontdekt ook dat je ‘oude’ toekomst achter je ligt en je een ‘nieuwe’ toekomst moet ontdekken, ontwikkelen en implementeren.
Dat is precies wat we in het Erik Scherder Huis willen realiseren. Het intensieve dagprogramma omvat o.a. studie- en job coaching, motivatie, verwerking, het (her)ontwikkelen van executieve functies zoals plannen, samenwerken en verantwoordelijkheid nemen. Maar ook ontspannen, (team)sport, sociale (buurt)activiteiten, lotgenoten contact, stages en nog veel meer. Het eerste Erik Scherder Huis opent in mei/juni 2023 in Amsterdam.

Breinstraat

Voor en door jongeren met NAH
Jij zoekt informatie of antwoorden. Jij wilt weten of er andere jongeren (12-18 jaar) en jongvolwassenen (18 jaar en ouder) zijn die net zoiets als jij hebben meegemaakt.

De Class – Edwin van de Sar Foundation

Het project de Class verbetert het maatschappelijke perspectief van jongeren met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Dit doen we door persoonlijke begeleiding en talentontwikkeling in een intensief traject van één jaar. Het doel van dit traject is het vinden van een passende baan. Jaarlijks stellen de Hersenstichting en de Edwin van de Sar Foundation 50 jongeren (tussen de 18 en 30 jaar) met niet-aangeboren hersenletsel in staat weer aan het werk te gaan na het volgen van dit unieke traject.

Wij organiseren leuke vrijetijdsactiviteiten voor jongeren tussen de 16 en 35 jaar die behoefte hebben aan nieuwe sociale contacten en leuke dingen doen. Bij ons kun je op een leuke en laagdrempelige manier leren nieuwe contacten aan te gaan en deze te onderhouden. Daarnaast is er ook de optie om mee te helpen met het organiseren van leuke activiteiten als je dit wilt.

Wekelijks bieden wij een activiteit aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan samen eten, spelletjes doen, gamen maar ook naar de bioscoop of naar de dierentuin. De activiteiten zijn erg verschillend en worden ook mede verzonnen door de andere deelnemers. Dus als je een leuk idee hebt dan kun je dit altijd aan ons en/of de groep laten weten.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan op www.avondjeuit013.nl voor meer informatie. Ook als je aan wilt melden, willen wij je vragen of je het meedoen formulier op de website in wilt vullen. Deze vind je door op de ‘ik wil meedoen’ knop te klikken op de website. Je wordt dan benaderd voor een kort telefonisch kennismakingsgesprek.

Hersenletseluitleg voor kinderen

Op deze pagina zijn handige tips, herkenbare verhalen en leestips te vinden.
Ook en aantal pagina’s om jongere kinderen te helpen begrijpen wat NAH is;

 

Wist je dat Libra revalidatie & audiologie, Siza en Onderwijscentrum Leijpark in Tilburg een NAH-observatieklas hebben?

Deze NAH-observatieklas kan een oplossing zijn voor jongeren van 6 tot en met 20 jaar die door niet-aangeboren hersenletsel niet optimaal tot ontwikkeling komen binnen het regulier onderwijs. Lees meer informatie in deze flyer >
Contact: schroom niet
Zien jullie kinderen die naar aanleiding van een ongeval of ziekte gefrustreerd op school of thuis zitten en niet meer mee kunnen in het reguliere onderwijs? Of zien jullie kinderen waarbij advies en wat extra hulp al voldoende zou kunnen zijn om de mogelijke struikelblokken rondom de NAH-problematiek en onderwijs weg te nemen? Schroom dan niet om contact op te nemen met het Onderwijscentrum Leijpark.

Brein perspectief

Coaching en re-integratie voor mensen met NAH of NAH gerelateerde klachten
Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) kan iedereen overkomen. NAH heeft grote gevolgen voor het vervolg van uw leven. Zowel op persoonlijk als op professioneel gebied. Vaak is er sprake van onzichtbaar letsel waardoor het voor u, maar zeker voor uw omgeving moeilijk is om te begrijpen wat er precies aan de hand is. Zelfs voor een arts is het niet altijd mogelijk de diagnose NAH te stellen. Het kost tijd om te begrijpen wat deze veranderingen betekenen voor uw dagelijks leven, studie of werk.